Amerikanska havrepannkakor med valnötter och banan

While we're at the topic of food, idag testade jag även ett nytt recept till lunch på amerikanska pannkakor fast som blivit modifierade av en dietist till havrepannkakor. Härifrån kommer receptet och där kan ni även läsa mer om varför just detta vore en toppenfrukost. I'll just cut to the basics. Den må ju icke se mycket ut för världen, denna pannkaka, men vilken smakkombination ändå + väldigt mättande. 
Vad du behöver (2 port.): 
1,5 dl havregryn (med eller utan fibrer)
1 krm salt
1/2 tsk bakpulver
1 krm vaniljpulver 
1,5 dl naturell yoghurt/filmjölk
1 ekologiskt ägg
(+smör till stekning)
 
Vad du gör: 
Blanda ihop alla ingridienser och använd därefter en stavmixer för att göra smeten slät. Klicka ut smeten i en stekpanna, grädda på relativt låg värme så att de inte hinner brännas under en ganska lång gräddningstid. Vänd pannkakorna när ytan stelnat och små porer/luftbubblor börjat leta sig upp. 
 
To the good stuff - pålägget: Skivad banan samt hackade valnötter. Mikra några frysta jordgubbar och rör sönder tillsammans med lite farinsocker som du sedan ringlar över hela kalaset. 
receptbok | american pancakes , amerikanska pannkakor, banan, healthy food, jordgubbar, pannkakor, recept, valnötter | |
Upp