Cauliflower crust pizza

Tjenare kamrater, är väl i princip död i blogg-mått mätt?? Nåväl händer väl inte särskilt mycket värt att dokumentera (Disa har dock kommit hem! Woop!) men idag, minsann, hände något. Gjorde pizza med en degbas av BLOMKÅL. Blomkål som så vackert heter Cauliflower på engelska, låter ju mycket coolare. För att summera: Jag var tveksam, pappa var tveksam, mamma var tveksam -- men trettio minuter efter att pizzan var ute ur ugnen var de nowhere to be seen. Jävligt godkänd allså. Så here's how it's done: 
Vad du behöver:
2 ägg 
475 gram blomkål (i princip ett helt blomkålshuvud alltså)
145 gram riven ost av valfritt slag
 
Vad du gör:
Mixa blomkålen tills den får en ris-liknande konsistens (jag använde rivjärns-funktionen i mixern, tänkte att det lät som hur man enklast liknar blomkål vid ris) och värm därefter i micron i 10 minuter. Därefter blandar du i äggen och den rivna osten i den varma blomkålen, samt adderar salt, peppar och vilka kryddor en kan tänkas vilja ha. Smeta ut på ett bakplåtspapper tills det får en tjocklek av 0,5cm och grädda därefter i mitten av ugnen på 220 grader 15-20 minuter tills det fått en gyllenbrun färg. Sedan lägger du på fyllning av valfritt slag; jag använde krossade tomater med pressad vitlök, en burk tonfisk, majs, paprika, röd lök och mozarella. (Sen lite ruccola ovanpå när den var klar.) Grädda i ytterligare 5-10 minuter. 
receptbok | blomkålsdeg, blomkålspizza, cauliflower crust pizza, clean food, eat clean | |
#1 - - emma :

åh gott!!

Upp